#kunnskapsgains Desember

I denne posten vil du finne følgande:

  • Video: Kondisjon & proteininntak.
  • Video: Karbohydrat inntak & Lagsport.
  • Beinlengde forskjell.
  • Vitamin D & reparering av nervevev.
  • Glutenfri/kaseinfri diett & autismespekterforstyrrelse: Metaanalyse.

Beinlengdeforskjell – fup og fakta?

http://smertevidenskab.dk/benlaengdeforskel-fup-og-fakta/

Beinlengdeforskjell sett i frå eit vitenskapeleg perspektiv:

– Har beinlengdeforskjell nokon innvirkning på smerte?

– Korleis er reliabiliten på testing av beinlengdeforskjeller?

– Er forskjell på beinlengde vanleg?

Hvis alle mere eller mindre har en benlængdeforskel, hvorfor er det så relevant at fremhæve i en undersøgelse af kroppen, i forbindelse med behandling? Hvis du har ondt i hovedet, er det så på grund af gråt hår? Sådan en forklaring ville de fleste nok rynke på næsen af; hvorfor er det anderledes med benlængdeforskel?

Jess Hasselby

Vitamin D & reparering av nervevev

http://scitechconnect.elsevier.com/vitamin-d-nerve-damage-multiple-sclerosis/

Multippel Sklerose er fyrst og fremst ein nevrologisk sjukdom der det skjer øydeleggelse av myelinet, isolasjonslaget rundt nervetråden. Ved Ms angripar kroppen sitt eige immunforsvar myelinet. Dette fettlaget er viktig for å lede nervesignal raskt rundt om i kroppen. Sjukdomsbilete til kvar enkelt vil variere noko, der enkelte kan leve relativt symptomfrie medan andre er ramma hardare.

For years scientists have been searching for a way to repair damage to myelin. So far, the majority of research on vitamin D has looked at its role in the cause of the disease. This work provides significant evidence that vitamin D is also involved in the regeneration of myelin once the disease has started. In the future we could see a myelin repair drug that works by targeting the vitamin D receptor.

Sikkerhet og effekt av glutenfrie, kaseinfrie dietter hos personer MED AUTISME

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34684650/

Denne metaanalysen av 8 studier fant ein at eit glutenfritt, kaseinfritt kosthald reduserte stereotypisk atferd og forbedra kognisjon hos barn med autismespekterforstyrrelse.
Studiene som inngår i denne analysen varierte i design, prøvevarighet og måleteknikker. Videre kan forvirrande variablar som etterlevelse av kosthald og ytterlegare behandlingar og terapier ha påvirka resultata.

Interessert i coaching?

Du finner meg på Sterkere Trening, Lillestrøm.
Eg kan også hjelpe deg med trening & kosthald gjennom online coaching.

Legg inn en kommentar

Skroll til toppen